ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Και φέτος πραγματοποιήθηκε η παρέλαση 28η Οκτωβρίου στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Στην παρέλαση πήραν μέρος ένα τμήμα του στρατού Αεροπορίας ,μαθητές σχολείων γυμνασίου-λυκείου, πολιτιστικοί σύλλογοι με παραδοσιακές στολές, τμήματα καράτε και οι πρόσκοποι. Όλους τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο . Με την παρουσία τους τίμησαν την παρέλαση ,ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, Αξιωματικοί της αεροπορίας,της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Ήθη και Έθιμα. Πλήθος πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στων Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρεια Ημαθίας.Καθώς ο κόσμος έβγαινε από των Ιερό ναό με το αντίδωρο στο χέρι αντίκρισε τα παραδοσιακά χορευτικά του τόπου μας να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.Είναι ένα έθιμο που κρατά πολλά χρόνια , με την παρουσία του τίμησε και χόρεψε με τους προσκηνητές και χορευτές του μουσικοχορευτικού συλλόγου ντόπιων και περιχώρων το Ρουμλούκι ο δήμαρχος της πόλης μας τα παραδοσιακά χορευτικά του τόπου μας 15.8.2019

Την Κυριακή (Βαίων) 21-04-2019 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου Το Ρουμλούκι (Καμπανία) του κ.Μοσχόπουλου Ιωάννη
στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας

Την Κυριακή (Βαίων) 21-04-2019 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου Το Ρουμλούκι (Καμπανία) του κ.Μοσχόπουλου Ιωάννη
στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας

Παρέλαση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας 25 3 2019 Συμμετείχαν :Μαθητές σχολείων,πολιτιστικοί σύλλογοι,αθλητικοί σύλλογοι και ένα τμήμα της αεροπορίας Στρατού.

18 10 2018 Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας Ημαθίας

16/8/2018 Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια. Ο πολιτιστικός σύλλογος Λιτοχώρου

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Στην Αλεξάνδρεια.Σύλλογος Ποντίων
Αλεξάνδρειας και Περιχώρων 16/8/2018

Αλεξάνδρεια Σχολικοί Αγώνες Λυκείων Κοριτσιών βόλει 1,ΓΕΛ 2,ΓΕΛ   07.03.2018

loutros.gr